HTML

Friss topikok

Vegyeskazetta a Facebookon

Utolsó kommentek

Címkék

aids (2) ajánló (1) alt country (10) americana (11) american gothic (7) angol (21) ausztrál (9) bittorrent (22) blues (8) blues rock (3) brit (20) country (12) cover (1) csaj (21) dark (5) dvd (2) elektro (2) ethno (3) feldolgozás (2) fika (1) film (9) flash (1) folk (12) francia (1) gay (2) gothic (4) hippi (4) holland (1) indián (1) indie (34) indiepop (8) ingyen (11) ingyenzene (11) internet (1) iron maiden (1) izrael (1) jamiroquai (1) jazz (1) kispál és a borz (1) koncert (11) magyar (13) mixtape (2) német (1) new wave (9) new york (7) olasz (1) opera (1) politika (6) pop (10) promóció (1) punk (6) rádió (1) reggae (2) reklám (2) rock (10) rock and roll (1) sex pistols (1) southern gothic (5) svéd (3) sziget (1) sziget2008 (1) szupermodell (4) tankcsapda (1) too young to die (7) történelem (2) tribute (5) triphop (2) tv (3) új (12) unplugged (2) usa (28) üzlet (1) válogatás (2) vegyeskazetta (3) world music (2) zene (65) zsidó (1) Összes címke

2007. 06. 04. 23:15 vegyeskazetta

Hogyan tudok bittorrenttel letölteni?

Mi az a bittorrent?

A bittorrent egy felhasználók közöttti (peer-to-peer) fájlmegosztó protokoll, amelyen keresztül a felhasználók egymás gépéről tudnak fájlokat letölteni.


Hogyan tudok letölteni a bittorrent segítségével?

A letöltéshez szükséged van egy bittorrent kliensprogramra. A legnépszerűbb kliensprogram az Azureus és a µTorrent (Micro Torrent). A Mozilla Firefox és az Opera böngészők saját, beépített bittorrent klienssel rendelkeznek.


Hogyan kell használni a kliensprogramot?

Ha letöltötted és telepítetted a kliensprogramot, máris készen állsz a bittorrent hálózaton megosztott fájlok letöltésére. Kattints a megfelelő weboldalon a .torrent kiterjesztésű linkre, mely egy nagyon kis méretű fájlhoz vezet. A .torrent kiterjesztést a kliensprogramod már a telepítéskor magához rendelte. A kliens megnyitja a .torrent fájlt, és a beállításaidnak megfelelően elkezdi tölteni a kiválasztott zenét, filmet stb. A letöltéssel párhuzamosan más felhasználók a te letöltött állományodból töltenek le magukhoz, ezért ügyelj arra, hogy legalább annyit tölts fel, mint le.


Hol találok még letölthető torrenteket?

A torrenteket speciális website-okon, úgynevezett trackereken publikálják. A tracker site-ok ránézésre a fórumokhoz hasonlítanak a legjobban: előbb egy sor témacsoportot látsz, azokon belül pedig topikokat, melyek egy-egy publikált torrentnek felelnek meg. Népszerű tracker például a Pirate Bay és a Mininova. Léteznek ún. metakeresők, melyek egyszerre keresnek több tracker állományai közt, ilyen pl. a BTJunkie. Egyes trackerek használatához regisztrálni kell.


Kik csinálják ezeket a torrenteket?

Olyan felhasználók, mint te vagy én.


Akkor én is csinálhatok ilyet?

Igen, a kliensprogramod segítségével. Mielőtt azonban egy torrentet publikálsz egy trackeren, tájékozódj az adott site és közösség publikálási szabályairól.


Legális a bittorent használata?

A bittorrent hálózat használata legális, jogvédett termékek megosztása nem.


További hasznos linkek

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeskazetta.blog.hu/api/trackback/id/tr9192804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beau de Noir · http://beau.freeblog.hu 2008.05.22. 14:32:19

Kösz a leírást! :-) Hasznos volt. Elvégre nem mindenki születik egy µ matricával a homlokán.
süti beállítások módosítása