HTML

Friss topikok

Vegyeskazetta a Facebookon

Utolsó kommentek

Címkék

aids (2) ajánló (1) alt country (10) americana (11) american gothic (7) angol (21) ausztrál (9) bittorrent (22) blues (8) blues rock (3) brit (20) country (12) cover (1) csaj (21) dark (5) dvd (2) elektro (2) ethno (3) feldolgozás (2) fika (1) film (9) flash (1) folk (12) francia (1) gay (2) gothic (4) hippi (4) holland (1) indián (1) indie (34) indiepop (8) ingyen (11) ingyenzene (11) internet (1) iron maiden (1) izrael (1) jamiroquai (1) jazz (1) kispál és a borz (1) koncert (11) magyar (13) mixtape (2) német (1) new wave (9) new york (7) olasz (1) opera (1) politika (6) pop (10) promóció (1) punk (6) rádió (1) reggae (2) reklám (2) rock (10) rock and roll (1) sex pistols (1) southern gothic (5) svéd (3) sziget (1) sziget2008 (1) szupermodell (4) tankcsapda (1) too young to die (7) történelem (2) tribute (5) triphop (2) tv (3) új (12) unplugged (2) usa (28) üzlet (1) válogatás (2) vegyeskazetta (3) world music (2) zene (65) zsidó (1) Összes címke

2008. 01. 24. 08:11 vegyeskazetta

A Heath Ledger-Nick Drake-párhuzam és más hírek

Indulhat a popipar legendagyára: a tegnap meghalt Heath Ledger kedvence a szintén nagyon fiatalon elhunyt hiperszenzitív énekes, Nick Drake volt.



Három gyors hír reggelre. Kicsit szomorúak, mert sok lesz bennük a Too Young To Die, de ez tök véletlen.


Heath Ledger rajongott Nick Drake-ért


Too Young To Die I.: Tegnap meghalt Heath Ledger, természetesen ömlik a blogokból az összehasonlítás más, fiatalon elhunyt, karakteres művészekkel, James Deantől River Phoenix-ig.

Viszont most derült ki számomra, hogy Ledger - színészkollégájához, Brad Pitthez hasonlóan - nagy rajongója volt a világ leggátlásosabb előadóművészének, a csodálatos és szintén nagyon fiatalon elhunyt Nick Drake-nek. Drake-ről - egy részletesebb poszt megszületéséig - elég annyit elárulnom, hogy beteges félénksége odáig fajult, hogy számait még a stúdióban is egyes-egyedül, a fal felé fordulva gitározta és énekelte fel. Az együttes csak aztán jöhetett be. Koncertezni gyakorlatilag nem volt képes.

Ledger tavaly készített egy fekete-fehér, Drake előtt tisztelgő rövidfilmet is, amit a szélesebb közönség még nem ismerhetett meg. A film jogait Nick Drake örökösei birtokolják, akik egyelőre nem döntöttek a Drake-emlékkiállításokon már bemutatott mű nyilvánosságra hozásáról. Addig is egy szám Drake három lemeze közül a másodikról:

Nick Drake: Northern Sky (1970)



Új Joy Division-dokumentumfilm


Too Young To Die II.: Tavaly új lendületet kapott a Joy Division-nosztalgia a Control című, a Division és a rövid életű Ian Curtis énekes történetét feldolgozó játékfilm bemutatásával. Mivel egyelőre csak hitvány screenerek és rosszindulatú hamisítványok keringenek bittorrenten, én még nem láttam a filmet. Tegnap viszont - valószínűleg a DVD-kiadás kapcsán - megjelent egy 2006-os, az együttes nevét viselő Division-dokumentumfilm trailere.

Too Young To Die III.: A dokumentumfilm alant látható traileréből kitűnik, hogy szerencsére szerepel benne a manchesteri underground kulcsfigurája, a Division korai törzshelyének, a Hacienda klubnak a tulajdonosa, a tavaly elhunyt legendás Tony Wilson:

Joy Division (Trailer)



Kész az új Portishead-lemez


A 2008-ban várható lemezeknél már szóba került az új Portishead, de most egyre biztosabb hírek látnak napvilágot az albumról. A Portishead amúgy nagyon szar fej módon blogoló gitárosa ugyanis kinyögte, hogy az új lemez a rendkívül kreatív Third címet fogja viselni, április 14-én jelenik meg, 11 szám lesz rajta, és 49 perc 13 másodperc hosszú lesz. Ezt köszönjük, de az új számokat tartalmazó videókat ettől még nem kéne leszedetni a YouTube-ról, köcsögök, mert ide most nincs mit raknom.

5 komment

Címkék: zene indie film dvd brit angol dark too young to die


A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeskazetta.blog.hu/api/trackback/id/tr80309355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Té! · http://asitasmajdnyujtozas.blog.hu/ 2008.01.24. 12:05:25

Új Portishead rulez. Pont tegnap váratlanul előkerült a Beth Gibbons & Rustin Man album. Remélem nem kell majd csalódni.

Szerencsétlen Heath Ledger meg, nokomment.

"elég annyit elárulnom, hogy beteges
félénksége odáig fajult, hogy számait még a stúdióban is egyes-egyedül, a fal felé fordulva gitározta és énekelte fel. Az együttes csak aztán jöhetett be. Koncertezni gyakorlatilag nem volt képes."

ez azért nagyon durva. mi az, ami ilyen iszonyatos félelmet produdál valakiben? Kíváncsian várom a részletes postot róla :)

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.01.24. 12:29:02

"mi az, ami ilyen iszonyatos félelmet produdál valakiben?"

Ilyen személyiség volt, túlérzékeny, hiperszenzitív, tulajdonképpen idegbeteg.

Té! · http://asitasmajdnyujtozas.blog.hu/ 2008.01.24. 14:10:30

*produkál - utólag korrigálom.

Hát, így kevésbé kómásan, ebéd után újra átgondolva túlképp nem is értem mit értetlenkedek. A hiperszenzitivitás, a túlérzékeny személyiség, és mondjuk a sokszor ebből fakadó dolgok, akár pánikbetegség, akár szorongás stb elég elterjedt, szal nem egyedülálló jelenségek. Meghallgattam pár dalát youtube-on, és nagyon szépek. Úgyhogy továbbra is részletes postot követel a közönség.

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.01.24. 18:45:25

Kb. képzelj el egy Ian Curtist akusztikus gitárral...

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.02.01. 09:56:22

egy hete azon agyalok, hogy van-e magyarban ilyen introvertált, szociófob művész, és nem tudok ilyet mondani, mainstreamben biztos nem, jazzban talán.
süti beállítások módosítása