HTML

Friss topikok

Vegyeskazetta a Facebookon

Utolsó kommentek

Címkék

aids (2) ajánló (1) alt country (10) americana (11) american gothic (7) angol (21) ausztrál (9) bittorrent (22) blues (8) blues rock (3) brit (20) country (12) cover (1) csaj (21) dark (5) dvd (2) elektro (2) ethno (3) feldolgozás (2) fika (1) film (9) flash (1) folk (12) francia (1) gay (2) gothic (4) hippi (4) holland (1) indián (1) indie (34) indiepop (8) ingyen (11) ingyenzene (11) internet (1) iron maiden (1) izrael (1) jamiroquai (1) jazz (1) kispál és a borz (1) koncert (11) magyar (13) mixtape (2) német (1) new wave (9) new york (7) olasz (1) opera (1) politika (6) pop (10) promóció (1) punk (6) rádió (1) reggae (2) reklám (2) rock (10) rock and roll (1) sex pistols (1) southern gothic (5) svéd (3) sziget (1) sziget2008 (1) szupermodell (4) tankcsapda (1) too young to die (7) történelem (2) tribute (5) triphop (2) tv (3) új (12) unplugged (2) usa (28) üzlet (1) válogatás (2) vegyeskazetta (3) world music (2) zene (65) zsidó (1) Összes címke

2008. 08. 16. 15:25 vegyeskazetta

Mire nem megyek ki a Szigeten?

Kicsit megkésve ugyan, de néhány rosszindulatú szó azokról, akikre nem megyek ki. Következő részünk tartalmából: mire megyek ki a Szigeten?

A magyar dal napja

 

Nagyon Geszti-szaga van a dolognak. Nekem az ilyen popzenei-nemzeti összeborulásokról mindig az ilyen Geszti Péterek, Fabricius Gáborok, Novák Péterek, meg a hozzájuk hasonló irritáló figurák jutnak eszembe, akár tényleg ők szervezték, akár nem. Egy ötlet a következő év nulladik napjára: az István, a király előadása roma szereplőkkel. István: Molnár Ferenc Caramel, Koppány: Győzike, Gizella: Oláh Ibolya. Torda természetesen maradhat Deák B. Gyula.

 

Jamiroquai

 

Annyira elszomorítóan és kiábrándítóan unalmas számomra ez a jellegtelen, Incognito - Brand New Heavies - Jamiroquai-féle vonal, hogy tartalmas sértések se jutnak eszembe.

 

Sex Pistols

 

A punk Beatles együttese, de örökké élni fog golyóstollal gázálarc-táskákra írt feliratokban. Jó tulajdonságuk: egyáltalán nem titkolják, hogy csak a pénzért csinálják. Engem valahogy a punk minden korábbi és későbbi változata fejbe talált; minden, amiből lett a punk, meg minden, amivé lett, de ezt az együttest sohase tudtam komolyan venni. Mondjuk hogy is lehetne olyan punkegyüttest, aminek a kitűzőit 13 évesek hordják. Ennél csak egy rosszabb van, a Toy Dolls, de ők már konkrétan a punk Fenyő Mikijei.

 

Kispál és a Borz

 

A neve is átok, egybefonódott a pubertáskor viselkedési zavaraival; közülük is leginkább az ál-költői, értelmetlen dalszövegek üvöltésével éjszakai járaton, meg a boroskólától hányással szabadtéri fesztiválon. Ki fogad velem, hogy a jövő Presser Gábora, Lovasi András öt éven belül musicaleket kezd írni, zenei rendező lesz egy nagynevű színháznál, majd kiskeresztet kap augusztus 20-án?

 

Tankcsapda

 

Proli-Kispál, ordibálós változatban. Csak a még szarabb sör és még több összepisált bokor jut róluk eszembe. Emellett a Kispállal, Heaven Street 7-nel, Quimbyvel együtt 15 éve (tizenöt bazdmeg!!!) alkotják a magyar fesztiválok állandó, kirobbanthatatlan szereplőit. Csak gondoljunk bele: ez olyan, mintha Angliában a nyolcvanas években még mindig a Rolling Stones, a Kinks és a Who lépett volna fel minden fesztiválon.

 

R.E.M

 

Addig rendben van, hogy minden szemüveges, farmerdzsekis gimnazistába a harmadéves fakultáció környékén beleoperálják, hogy az R.E.M. jó együttes, de szerencsés esetben azért a diplomaosztáskor kíméletlenül kiégetik ezt a központot, és a helyét valami szomorú szégyenkezés veszi át.

 

Iron Maiden

 

Emlékszem, az első "nyugati" lemez, amit a kezemben tartottam, az Iron Maiden Number of the Beast lemeze volt, apám hozta a bátyámnak Kanadából, a nyolcvanas évek eleje táján. Már akkori fejletlen alsótagozatos agyammal sem értettem, mi a bánatos fasznak kell ilyen kurva undorító dolgokat rajzolni egy lemezborítóra, ha úgyis kurva szar zene van rajta. Persze akkor még nem ilyen South Parkosan fejeztem ki magam, de a lényeg ez volt, és a metálzenéhez fűződő viszonyom az azóta eltelt 25 év alatt se változott.

 

Jön... jön... JÖN: Mire megyek ki a Szigeten?

13 komment

Címkék: fika koncert sziget sex pistols tankcsapda iron maiden kispál és a borz jamiroquai sziget2008


A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeskazetta.blog.hu/api/trackback/id/tr58608741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

'T' · http://chocolatejesus.blog.hu/ 2008.08.16. 17:03:06

sikerült feldobni a napom :D
kicsit olyan érzés volt olvasni, mint az Edward Norton féle 25th Hour...

www.youtube.com/watch?v=ZUPULaUTHHM

...féle dühkitörést hallgatni. Elképzeltem, ahogy ülsz előttem, és elmonologizálod ezt. Jókat nevettem. Mindennel egyet értek, de ezt már megbeszéltük párszor :)

macskafaraok 2008.08.16. 18:45:01

Igen, Igen , igaz az összes ... :)

Sánta Kántor · http://nincskegyelem.blog.hu 2008.08.16. 21:44:56

Nékem is voltak fenntartásaim, gyármekejim, de a Sex Pistols kabaréja mindent vitt. Apelláta nincs, és a teljesítmény alapján úgy tűnik, jobb praktizáló punkzenekar sem.

hófehérke (törölt) 2008.08.16. 23:40:14

mármint a blogíróval értek egyet, csak az lemaradt :)

Morphan · http://ashtray.freeblog.hu 2008.08.17. 23:11:35

Nos, igen. sajnos eljutottunk arra szintre, ahol mindenki felállít valami hasonló listát - és otthon marad.
Az REM-en még egy kicsit gondolkodtam, de mivel az ezt megelőző 2 albumuk harmatgyenge volt, a mostanit meg nem hallottam még, ezért arra sem áldoztam.

Amúgy meg nem tudom, ki hogyvan vele, de nekem igazi nagy 1 koncert kell egy nyárra. Ez idén is megvolt, Tom Waits, Milánóban. Felejthetetlen, és zseniális.

Bivalyné Húszéves Erzsi · http://www.bhsz.blog.hu 2008.08.18. 20:04:18

Nincs rosszabb egy jó REM-nél. Egyébként kevesen tudják, hogy ez az Athens-beli, Georgia állambeli egyetemi zenekarnak a neve egy rövidítés, hogy rapid eye movement, és ez az álommozgáskor a gyors szemmozgásot jelenti, és ezt kevesen tudják!!!

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.08.19. 14:08:34

Időhurokba keveredtem, vagy rosszul állítottad be a publikálási dátumot?

Jókat kacagtam a vitriolon. Én örülök annak, hogy nem minden zenekar veszi komolyan magát. A Sex Pistols és a Toy Dolls a lakodalmas punk-rock megbízható klasszikusai. Soha nem járhatsz úgy velük, mint az Einstürzendével, hogy éppen verset olvasnak fel a mosógépdob csendes simogatása mellett.

Hiányolom a listáról az URH-t. Attól tartok nem véletlen. Milyen volt Ronald McDonald?

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.08.19. 14:59:39

Az URH a "Mire megyek ki a szigeten" posztba került volna, ami már sosem fog megszületni, mivel semmire se mentem ki. Viszont még így se néztem volna meg őket, mert a régi felállású Barbarora mentem volna, ugyanabban az időpontban.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.08.23. 23:31:52

jó választás! különben én sem jutottam ki.

sleepyjean · http://unatkozik-vegyenmosomedvet.blog.hu 2008.08.24. 22:25:54

hát nemtudom...Iron Maidenre nosztalgiázni vonult ki a nép, Sex Pistolsra pedig azok a punkok akik abban reménykedtek hogy kapnak valamit a punk születéséből, de az REM-el nem értek egye- az volt az egyik csúcspont (igaz én még nem értem el a diplomaosztóig) csak ritka szar közönséggel

VVega · https://debugme.eu/ 2008.09.02. 17:23:19

Jókat nevettem a poston, köszi :D

Kispál mániát én se értettem soha, Tankcsapda igazából egy egy nótás banda, Maiden és Sex Pistols no comment.

Anno a Jamiroquai-t szerettem, de tényleg unalmasak. A REM-nek viszont vannak nagyon jó dalai :)

lábasjószág 2008.10.26. 11:01:39

ez az "István a király"-os ideológiád már messze túlmutat az össznépi elmebajon. :-)
süti beállítások módosítása