HTML

Friss topikok

Vegyeskazetta a Facebookon

Utolsó kommentek

Címkék

aids (2) ajánló (1) alt country (10) americana (11) american gothic (7) angol (21) ausztrál (9) bittorrent (22) blues (8) blues rock (3) brit (20) country (12) cover (1) csaj (21) dark (5) dvd (2) elektro (2) ethno (3) feldolgozás (2) fika (1) film (9) flash (1) folk (12) francia (1) gay (2) gothic (4) hippi (4) holland (1) indián (1) indie (34) indiepop (8) ingyen (11) ingyenzene (11) internet (1) iron maiden (1) izrael (1) jamiroquai (1) jazz (1) kispál és a borz (1) koncert (11) magyar (13) mixtape (2) német (1) new wave (9) new york (7) olasz (1) opera (1) politika (6) pop (10) promóció (1) punk (6) rádió (1) reggae (2) reklám (2) rock (10) rock and roll (1) sex pistols (1) southern gothic (5) svéd (3) sziget (1) sziget2008 (1) szupermodell (4) tankcsapda (1) too young to die (7) történelem (2) tribute (5) triphop (2) tv (3) új (12) unplugged (2) usa (28) üzlet (1) válogatás (2) vegyeskazetta (3) world music (2) zene (65) zsidó (1) Összes címke

2007. 11. 15. 09:41 vegyeskazetta

Johnny Dowd

A kesernyés, dekadens countryt játszó Johnny Dowd mindkét lejjebb méltatott alt-contry dokumentumfilmben, a Seven Signsban és a Searching for the Wrong-Eyed Jesusban is szerepelt. Élő torrent linket sajnos nem találtam hozzá, és a YouTube-on sem hemzsegnek a felvételei, de hát így jártatok, ha zenei edukációs blogot olvastok.

Ha Cronenberg filmjében nem Bundle és a légy került volna a teleportálóba, hanem Bob Dylan és Henry Rollins, a kettőjük genetikai kombinációjából előálló zenei torzszülött valami ilyesmi lehetne. Bár lehet, hogy Tom Waitset is hasonló módon gyártották. Az első videón látható koncertfelvételen nem nagyon jön át, csak a lemezeken, de az énekesnőként vele dolgozó Kim Sherwood-Caso hangja valami éterien tiszta és pontos, ami különös feszültséget és szépséget ad ennek a bukdácsoló, letargikus, nyúlós, disszonáns zenének, benne Johnny totál hamis énekével.

Felcímkézni a fene se tudná pontosan, legyen alt-country-blues, avantgarde-punk, art-rock vagy akármi, tőlem még simán megkapja a southern gothicot is, noha Johnny a New York állambeli Ithacában él, ami azért nem egy lepukkadt környék, Cornell University, miegymás. A lényeg, hogy valaki vagy beleszeret első hallásra (mint én) vagy fejvesztve menekül (mint amúgy sem népes koncertjein a közönség fele).

Az első videóhoz még annyi, hogy külön élmény a dobost figyelni (emlékezzünk meg a nevéről: Brian Wilson), amint a bal lábával basszust játszik a számhoz... Látott már valaki ilyet???


Johnny Dowd: Thomas Dorsey (Live in Ithaca, NY, 2006)

És még egy vid a Searching for the Wrong-Eyed Jesus című filmből, tisztább és jobb minőségű:

Johnny Dowd: First There Was

Szólj hozzá!

Címkék: zene americana folk usa country blues alt country southern gothic american gothic


A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeskazetta.blog.hu/api/trackback/id/tr5227188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása