HTML

Friss topikok

Vegyeskazetta a Facebookon

Utolsó kommentek

Címkék

aids (2) ajánló (1) alt country (10) americana (11) american gothic (7) angol (21) ausztrál (9) bittorrent (22) blues (8) blues rock (3) brit (20) country (12) cover (1) csaj (21) dark (5) dvd (2) elektro (2) ethno (3) feldolgozás (2) fika (1) film (9) flash (1) folk (12) francia (1) gay (2) gothic (4) hippi (4) holland (1) indián (1) indie (34) indiepop (8) ingyen (11) ingyenzene (11) internet (1) iron maiden (1) izrael (1) jamiroquai (1) jazz (1) kispál és a borz (1) koncert (11) magyar (13) mixtape (2) német (1) new wave (9) new york (7) olasz (1) opera (1) politika (6) pop (10) promóció (1) punk (6) rádió (1) reggae (2) reklám (2) rock (10) rock and roll (1) sex pistols (1) southern gothic (5) svéd (3) sziget (1) sziget2008 (1) szupermodell (4) tankcsapda (1) too young to die (7) történelem (2) tribute (5) triphop (2) tv (3) új (12) unplugged (2) usa (28) üzlet (1) válogatás (2) vegyeskazetta (3) world music (2) zene (65) zsidó (1) Összes címke

2008. 02. 20. 08:49 vegyeskazetta

Új Nick Cave-kislemez és videoklip

Tegnap megjelent a Nick Cave and the Bad Seeds első kislemeze a két hét múlva boltokba kerülő új albumról.

Nick Cave

Ahogy végignézem a saját posztjaimat, valószínűleg a jelentőségénél máris többet foglalkoztam a Nick Cave and the Bad Seeds utóbbi évekbeli teljesítményével, beleértve a március elején megjelenő új nagylemez kapcsán felbukkant számok gonosz értékelését és saját, Nick iránt érzett egykori szerelmem elpárolgását.

Korábbi posztjaimban nagyon lehúztam az öreget, de az új kisemezt hallgatva talán van remény. Ugyan semmi átütő nincs benne, a régi izzást talán soha nem fogja újra produkálni, de a tegnap megjelent kétszámos kislemez egyáltalán nem rossz. Pedig a címadó Dig, Lazarus, Dig című számot ismertem is már, mert jó régen feltette valami aljas szemét az internetre, és le is hordtam első hallásra. Most sokkal jobbnak tűnik, talán mert jobb felvételben hallgatom, mert több hangszer és részlet hallatszik benne?

A kislemez másik száma, az Accidents Will Happen pedig egy egészen kellemes, nyugalmas, középtempós indie-country öszvér, szívesebben és többször is hallgatom, mint a Lazarust. Nick hangja azonban érezhetően meggyengült - részben ezért, részben jól ismert nárcizmusa miatt érzem a számon az erőlködést, hogy mindenáron leénekelje a saját együttesét. Mindent összevetve, korrekt kis lo-fi darab, reméljük, legalább ehhez a kislemez B-oldalán elsütött számhoz hasonlóan jók lesznek a két hét múlva megjelenő album számai is. Itt pedig a lemez címadó dalának klipje:

Nick Cave and the Bad Seeds: Dig, Lazarus, Dig (2008)


Akit pedig érdekel a lemezhez készült öt promóciós videó, itt megnézheti őket:

1. rész: Lest I Shiver
2. rész: Place Your Hands Upon The Table
3. rész: Is There Spirits In The Room?
4. rész: Place Your Fingers Upon The Planchette
5. rész: Dim The Lights!

Egy szomorú hír a végére: alakul Nick idei turnéjának útvonala, de az állomások között egyelőre nem szerepel Budapest.


Linkek, letöltések


Korábbi posztok:
Már két szám hallható az új Nick Cave-lemezről (2007. december 27.)
Hallgasd meg Nick Cave új számát! (2007. december 19.)
Hírek az új Nick Cave-kislemezről (2007. december 6.)
Új Nick Cave-lemez jövő márciusban: Dig, Lazarus, Dig! (2007. november 18.)

Hivatalos oldal:
http://www.nickcaveandthebadseeds.com
MySpace: http://www.myspace.com/diglazarusdig

Letöltés bittorrenttel: Nick Cave and the Bad Seeds: Dig, Lazarus, Dig (mp3, 11 MB)
Segítség: Hogyan tudok bittorrenttel letölteni?

4 komment

Címkék: zene indie bittorrent brit country ausztrál dark új


A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeskazetta.blog.hu/api/trackback/id/tr25346304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zerido 2008.02.20. 10:57:40

Még jó, hogy nem ugyanazt játsza, mint húsz éve!
Akkor most az lenne a baj.
Nem biztos, hogy Nick Cave-ben van a hiba. Lehet, hogy inkább te öregszel!?!

asztrov 2008.02.20. 11:30:29

a másik meg az, hogy szokás fikázni a heroin utűni nick cavet ugyanezel, hogy eltűnt a régi izzás, meg a hangja se a régi.... köben meg egésze arról van szó - ahogy zerido is posztolá- más ember lett barlang miki. szvsz a posztdrog korszak cuccai is izanak, csak másképpen mint előtte. az abbatoir stb.. kibaszott jó pl.

(én speciel a birthday partys dolgokat nem is szeretem...)

Sánta Kántor · http://nincskegyelem.blog.hu 2008.02.20. 12:05:18

Csatlakozom: szerintem nagyon is rendben van a Lazarus. Lehet, hogy nem lesz olyan erős az egész anyag, mint a Henry's Dream (személyes kedvenc), de hogy gyenge lesz, azt egyáltalán nem hinném...

Té! · http://asitasmajdnyujtozas.blog.hu/ 2008.02.20. 12:55:01

Murder Balladsig tart nálam a vonal, azóta messzemessze elkerül az izzás. Pedig, aki ilyen dalokra képes, mint pl a Do you Love Me part2, aminek az élményét szavakba sem lehet önteni...
Nem csinálsz majd egy nagy áusztrál devils postot? Birthday, kezdeti Cave, TheWreckery, HugoRész, Crime + the City Solution, stb? Igaz, már senki sem él ott, szészéledtek, de jó téma.
És akkor lehetne sokat beszélni az izzásról :))
süti beállítások módosítása