HTML

Friss topikok

Vegyeskazetta a Facebookon

Utolsó kommentek

Címkék

aids (2) ajánló (1) alt country (10) americana (11) american gothic (7) angol (21) ausztrál (9) bittorrent (22) blues (8) blues rock (3) brit (20) country (12) cover (1) csaj (21) dark (5) dvd (2) elektro (2) ethno (3) feldolgozás (2) fika (1) film (9) flash (1) folk (12) francia (1) gay (2) gothic (4) hippi (4) holland (1) indián (1) indie (34) indiepop (8) ingyen (11) ingyenzene (11) internet (1) iron maiden (1) izrael (1) jamiroquai (1) jazz (1) kispál és a borz (1) koncert (11) magyar (13) mixtape (2) német (1) new wave (9) new york (7) olasz (1) opera (1) politika (6) pop (10) promóció (1) punk (6) rádió (1) reggae (2) reklám (2) rock (10) rock and roll (1) sex pistols (1) southern gothic (5) svéd (3) sziget (1) sziget2008 (1) szupermodell (4) tankcsapda (1) too young to die (7) történelem (2) tribute (5) triphop (2) tv (3) új (12) unplugged (2) usa (28) üzlet (1) válogatás (2) vegyeskazetta (3) world music (2) zene (65) zsidó (1) Összes címke

2008. 10. 27. 08:05 vegyeskazetta

Magyar ingyenzenék: Sebestyén Márta

Márta több mint 100 jó minőségű mp3-at, köztük teljes albumokat tett fel a honlapjára.

 

A Muzsikást, és vele Sebestyén Mártát a kalóz Tilos Rádió ismertette meg velem a 90-es évek elején - akkor, amikor a Tilos népzenei műsorát a még DJ előtag nélküli Palotai Zsolt és a Ripityom Ézsau néven futó Éri Péter, az említett együttes vezetője készítette. Nyitott, eklektikus műsor volt, amibe az autentikus paraszti zene mellett olykor belefért Andy Irvine, a The Ex, a 16 Horsepower és Tom Waits is.

Kazettákon és lemezeken kezdett gyűlni nálam a Muzsikás, CD-lejátszóm csak azidőtájt lett, de talán még meg sem jelentek ezek a lemezek CD-n újra (meg persze pénzem se lett volna rájuk). Akkoriban kapta szárnya Mártát komolyabban a világhír is, jött Az angol beteg meg a Deep Foresttel készített turbófolk szörnyűség, aminek már nem tudtam örülni. Mindegy, most már úgy vagyok Mártával, mint Feróval meg Cseh Tamással: akármit csinálnak, már nem tudom nem szereni őket.

Nem tudom, mikor kerültek fel az mp3-ak Márta oldalára, én pár hete fedeztem fel. Kicsit több mint 100, a CD-minőségnek megfelelő 192 kbps bitsűrűséggel begrabbelt számot tölthetünk le, köztük teljes albumokat, mint életem egyik legjobb folklemeze, a széthallgatott Dúdoltam én vagy a világzenei gyöngyszem Kismet. A többi lemezről csak a Márta által énekelt számok vannak fenn, ilyen pl. az Apocrypha címen újrakiadott technofolk Jeles napok, a hasonló stílusú Szerelmeslemez, a Gryllus-testvérekkel készített zsoltáros lemezek, a Muzsikás Bartók-albuma, vagy a Koncert a Zeneakadémián.

Rokonszenves gesztus, egyedül azt róhatjuk fel, hogy fájlokat igazán el lehett volna nevezni album és dal szerint, és az mp3 metatageket sem kellett volna elfelejteni.

Sebestyén Márta hivatalos honlapja (és a képek forrása): http://sebestyenmarta.hu

 

További magyar ingyenzenék

a Vegyeskazettán:

 

Mátyás Attila
Anima Sound System
Bárdos Deák Ági
Pál Utcai Fiúk, Exotic, Kortársak

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene ingyen folk magyar ethno world music ingyenzene


A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeskazetta.blog.hu/api/trackback/id/tr26728563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása