HTML

Friss topikok

Vegyeskazetta a Facebookon

Utolsó kommentek

Címkék

aids (2) ajánló (1) alt country (10) americana (11) american gothic (7) angol (21) ausztrál (9) bittorrent (22) blues (8) blues rock (3) brit (20) country (12) cover (1) csaj (21) dark (5) dvd (2) elektro (2) ethno (3) feldolgozás (2) fika (1) film (9) flash (1) folk (12) francia (1) gay (2) gothic (4) hippi (4) holland (1) indián (1) indie (34) indiepop (8) ingyen (11) ingyenzene (11) internet (1) iron maiden (1) izrael (1) jamiroquai (1) jazz (1) kispál és a borz (1) koncert (11) magyar (13) mixtape (2) német (1) new wave (9) new york (7) olasz (1) opera (1) politika (6) pop (10) promóció (1) punk (6) rádió (1) reggae (2) reklám (2) rock (10) rock and roll (1) sex pistols (1) southern gothic (5) svéd (3) sziget (1) sziget2008 (1) szupermodell (4) tankcsapda (1) too young to die (7) történelem (2) tribute (5) triphop (2) tv (3) új (12) unplugged (2) usa (28) üzlet (1) válogatás (2) vegyeskazetta (3) world music (2) zene (65) zsidó (1) Összes címke

2008. 01. 22. 08:04 vegyeskazetta

Nina Simone a tévéreklámokban

Harminc év, nyolc tévéreklám Nina Simone-zenékkel: kocsiktól a jégkrémig, parfümtől a Sírhant Művekig, szinte mindig működött.



A legelső: Chanel


Nina Simone legismertebb száma egész biztosan a My Baby Just Cares For Me, amiben nem kis szerepe lehetett ennek az 1979-es Chanel 5 reklámnak. A főszereplő, Carole Bouquet, más színésznőkhöz hasonlóan, később több Chanel klipben is játszott, valamint ő volt a 81-es James Bond-film, a For Your Eyes Only aktuális jócsaja. A klip megrendezése kellemes kikapcsolódás lehetett Ridley Scottnak 79-ben, A nyolcadik utas a halál forgatása idején.

Nina Simone: My Baby Just Cares For Me



A legutolsó: Lexus


A Lexus celebrity endorsement videóiból már egész sorozat létezik, mindegyikben egy ismert zenészt láthatunk, amint bezárkózik a kocsiba, és önfeledten élvezi a kedvenc zenéjét - Elvis Costello pl. Beethovent, Diana Krall pedig Oscar Petersont.
Ebben a klipben John Legend R'n'B-zenész Nina Simone Backlash Bluesának egy 1968-as párizsi koncerten felvett, kevéssé ismert verziójától hagyja magát elbűvölni.

Nina Simone: Backlash Blues



A legjobb: Audi A4


A kedvenc Nina Simone-számom: nekem senki nem tudott még egyszerre ennyi szomorúságot és életörömöt összepakolni három percbe. Az Audi A4-es csak a spot utolsó 15 másodpercében bukkan fel, amikor a dal a sok-sok veszteség sorolása után elér a legfontosabbig, ami az embernek minden körülmények között megmaradt: puszta önmagáig.

Nina Simone: Ain't Got No / I Got Life



A leggázabb: Dior


Bár a másik kedvenc Nina Simone-számom szól benne, sem ez, sem az egy szál selyem-lebernyegben hempergő Charlize Theron nem bírja feldobni ezt a maníros, giccses, szépelgő, de mégis teljesen stílustalan izét. Az angol annyira tömören ki tudja fejezni ezt a lame szóval.

Nina Simone: Don't Let Me Be Misunderstood



A legvidámabb: Müller jégkrém


Ismét az Ain't Got No..., de egy másik, lendületesebb változatban, és nem is az elején kezdődik, hanem rögtön a pörgős I Got Life résznél. A reklám hangulata annyira elragadó, szerintem menthetetlen, aki ennyi önfeledt derűn nem mosolyodik el már az első másodpercekben. Az én kedvencem a rövidhajú csaj 0:15 és 0:20 között...

Nina Simone: Ain't Got No / I Got Life




A legbájosabb: Renault Clio


Cuki, még annak ellenére is, hogy ez a Nina Simone-szám baromira nem illik a klip hangulatához - a Sinnerman egy tradicionális amerikai spirituálé, a bűnös lélek hosszú és hiábavaló meneküléséről szól az isteni ítélet elől. A Nina-féle változat számtalan filmben szerepel, feldolgozta a Sixteen Horsepower is a maga módján. Populáris ismertségét a Felix da Housecat-remixnek köszönheti, talán ezért is került be a spotba (szerencsére azért ének nélkül). A brit Ben és az ultrakibaszottjócsaj francia Sophie két részben is évődtek egymással 2005-ben:

Nina Simone: Sinnerman


Nina Simone: Sinnerman



A legbizarrabb: Sírhant Művek


Szégyenszemre nem ismerem a sorozatot, de úgy érzem, illik a Sírhant Művek negyedik évadjának promóciós videójához ez a baljóslatú, fenyegető zene. Azt se tudom, hogy a képek az epizódokból származnak-e, de egészen hátborzongató, ahogy a szereplők ajka időnként a Feelin' Good dalszövegét formázza. Akit eddig is nyomasztottak a szupermarketek, talán ne nézze meg.

Nina Simone: Feelin' Good



A legfurcsább: Ban


Megint a Feelin' Good, ezúttal egy ilyen semmilyen hangulatizében, amiről nem tudom eldönteni, hogy szeressem-e vagy giccs: ugyan végig nagyon szép nők vannak a számomra eddig ismeretlen dezodor indokolatlanul hosszú reklámjában, engem nem mozgat meg semerre sem. Így inkább a végére hagytam - aki eddig elolvasta, talán megmagyarázza nekem.

Nina Simone: Feelin' Good

7 komment

Címkék: zene tv reklám film jazz usa blues


A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeskazetta.blog.hu/api/trackback/id/tr94306474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Té! · http://asitasmajdnyujtozas.blog.hu/ 2008.01.22. 18:46:08

Ha Nina, akkor Feelin' good és I put a spell on you - legjobbak.
Hát, majdnem mindet ismertem, de a Sírhant Művek promovideóját pont nem, ami pedig valami fantasztikus. A képek nem konkrét epizódból vannak, hanem direkte a reklám kedvéért lett leforgatva [gondolom én] mivel láttam odavissza párszor a sorozatot, és nem nagyon emlékszem ilyesmire.
Mellesleg nagyszerű post, grat! :)

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.01.23. 01:20:41

Kösze az elismerést :)

Az én kedvenceim a posztban említett kettőn kívül: Ne me quitte pas, Plain Gold Ring, Pirate Jenny, You've Got To Learn, Take Care Of Business, I Put A Spell On You.

Té! · http://asitasmajdnyujtozas.blog.hu/ 2008.01.23. 02:03:25

Mailt megkaptad? Kíváncsi lennék a véleményedre a Dirtmusic kapcsán.

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.01.23. 10:09:11

persze köszi, mindjárt válaszolok is rá :)

BARANY · http://autofilia.blog.hu/tags/w123 2008.01.23. 18:08:29

Nagyon jó lett a post, nálam Nina Simone - House of the Rising Sun most épp kedvenc szám :)

KM 2008.01.24. 21:22:07

Nekem is nagyon tetszett! Köszi!
Nálam a Don't Smoke In Bed a kedvenc.
Talán egy közérdekű tűzvédelmi reklámban jó lenne. :-)

gonzotomi · http://postit.blog.hu 2008.01.25. 13:55:14

uhh, ezt nagyon profin összeszedted!! először azt hittem az utóbbi pár napban csak nina simone-ról posztoltál, a közepe felé jöttem rá, hogy ez egy poszt.. :)

szépmunka!!

cheers
süti beállítások módosítása