HTML

Friss topikok

Vegyeskazetta a Facebookon

Utolsó kommentek

Címkék

aids (2) ajánló (1) alt country (10) americana (11) american gothic (7) angol (21) ausztrál (9) bittorrent (22) blues (8) blues rock (3) brit (20) country (12) cover (1) csaj (21) dark (5) dvd (2) elektro (2) ethno (3) feldolgozás (2) fika (1) film (9) flash (1) folk (12) francia (1) gay (2) gothic (4) hippi (4) holland (1) indián (1) indie (34) indiepop (8) ingyen (11) ingyenzene (11) internet (1) iron maiden (1) izrael (1) jamiroquai (1) jazz (1) kispál és a borz (1) koncert (11) magyar (13) mixtape (2) német (1) new wave (9) new york (7) olasz (1) opera (1) politika (6) pop (10) promóció (1) punk (6) rádió (1) reggae (2) reklám (2) rock (10) rock and roll (1) sex pistols (1) southern gothic (5) svéd (3) sziget (1) sziget2008 (1) szupermodell (4) tankcsapda (1) too young to die (7) történelem (2) tribute (5) triphop (2) tv (3) új (12) unplugged (2) usa (28) üzlet (1) válogatás (2) vegyeskazetta (3) world music (2) zene (65) zsidó (1) Összes címke

2008. 03. 10. 09:23 vegyeskazetta

Vidám tavaszi feldolgozás-vegyeskazetta

Tíz kellemes, a tavaszi napba hunyorgós feldolgozás az mp3 lejátszóba. Iskolába, munkába menéshez ideális.

Vegyeskazetta
Update: mp3-ak törölve, töltsd le a rapidról.


1. Trash Pour 4: Father Figure (George Michael)
A Trash Pour 4 brazil együttes, ismert popszámok latinos feldolgozásait játssza á la Nouvelle Vague, több-kevesebb sikerrel. Ez azonban egyszerűen tökéletes: a nyolcvanas évek fülledt, gyerekcsinálós-lassúzós klasszikusa pattogós, keleties ska-ritmusban.


2. Electrelane: I'm On Fire (Bruce Springsteen)
Az Electrelane a legjobb kétakkordos együttes, amit ismerek, egyszer egy külön posztot is megérnének. Hogy sajnáltuk Bruce eredeti klipjében a munkásosztály olajfoltos hősét, amikor mégse csöngetett be a gazdag csajhoz.


3. Ol' Yeller: In God's Country (U2)
Az 1987-es Joshua Tree lemez idején történt, hogy a U2 és Amerika kölcsönösen felfedezték egymást. Az Ol' Yeller annyira ráérzett a szám country-americana gyökereire, hogy tisztára olyan, mintha a U2 játszotta volna az ő számuk feldolgozását.


4. Raincoats: Lola (The Kinks)
Kibogozhatatlan, ebben a számban ki a fiú, ki a lány és ki melyik nemet szereti, ha a klasszikus transzvesztita-himnuszt egy csak csajokból álló poszt-punk együttes dolgozza fel. De kit érdekel, százszor is meghallgatnám egymás után.


5. June Tabor & The Oyster Band: All Tomorrow's Parties (The Velvet Underground)
June Tabor a Velvettől egész eltérő stílusban utazó angol folkénekesnő, mégis jobban borsódzik a hátam ettől a gitáros-hegedűs változattól, mint amikor Nico énekli. Keresem tőle a Love Will Tear Us Apartot is, mert az még csak kb. 37 előadótól van meg.


6. Billy Bragg: Ever Fallen In Love (Buzzcocks)
Ekkor még létezett dallamos punkzene. Egyik kedvenc kommunista énekesem (a másik Michelle Shocked, és több nincs) egy szál karcos elektromos gitárral köpködi a szöveget egy 1986-os koncerten. Bővebben Billy Braggről >>>


7. The Gaylettes: Son of a Preacher Man (Dusty Springfield)
Egy 70-es évekbeli, jamaikai, női rocksteady-trió alapból se tud igazán rosszat csinálni, akármihez nyúl. Szerencsére buzgón dolgozták fel a korszak amerikai slágereit is. Tulajdonképpen mindenkinek ezzel a számmal kellene kezdenie a napot.


8. Barbaro: Nem érdekel, amit mondsz (Illés)
Hogy azért legyen valami magyar is a listában, ha már a Kárpátiától nem találtam valami jó kis Otis Reddinget vagy James Brownt. Gyűjtőknek: ez nem az Illés-tribute lemezen szereplő változat, hanem egy 2005-ös Almássy téri koncertfelvétel. Koncertbeszámoló >>>


9. Editors: Orange Crush (R.E.M.)
Michael Stipe hangjának rajongói támasszák ki magukat valamivel Tom Smith baritonja előtt. Gyűjtőknek: ez nem a kislemezen kiadott, az R.E.M.-hez hű, kicsit önállótlanra sikerült rockos verzió, hanem egy hátborzongató akusztikus változat egy francia rádió sessionből.


10. Editors: Road to Nowhere (Talking Heads)
A végére még egy gyönyörű Editors. Ebből is létezik akusztikus kalózverzió, de szerintem hangulatosabb a teljes együtteses, lendületes előadás.

Letöltés


A teljes playlist letöltése egyben (RapidShare) (RAR, 53 MB, teljes hossz: 34m 59s)

2 komment

Címkék: zene válogatás mixtape cover feldolgozás vegyeskazetta


A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeskazetta.blog.hu/api/trackback/id/tr50343556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bivalyné Húszéves Erzsi · http://www.bhsz.blog.hu 2008.03.12. 15:45:11

Yo, én is csináltam egy hétszámos mixet! :)

Zorro de Bianco · http://zorrodebianco.blogspot.com 2008.04.20. 10:29:11

Klassz kis összeállítás, köszi! ;)
süti beállítások módosítása